Hop til indhold

Din ansøgning er vores primære kilde til at danne et helhedsindtryk af dig både fagligt og personligt. Er du blandt de ansøgere, der er mest kvalificeret til en stilling, kalder vi dig ind til en samtale. Vi lægger stor vægt på:

  • At din ansøgning og cv er velskrevet, overskueligt og målrettet til stillingen
  • At du motiverer, hvorfor du søger stillingen, og hvordan dine kompetencer og erfaring kan komme i spil hos os
  • At din profil i øvrigt matcher behovet beskrevet i stillingsopslaget.

Inden du sender din ansøgning, opfordrer vi dig til at læse mere om ministeriet her på hjemmesiden.

Ansættelsesprocessen

Du søger job hos os via vores rekrutteringssystem. Når du har uploadet din ansøgning, modtager du en kvittering på, at vi har fået den.

Når ansøgningsfristen er udløbet, gennemgår vi ansøgningerne og udvælger de kandidater, vi gerne vil se til en personlig samtale. Vi bestræber os på at foretage udvælgelsen hurtigst muligt for at kunne give en hurtig tilbagemelding.

Hvis du er blandt de udvalgte kandidater, bliver du indkaldt til en samtale.

Her vil du møde et ansættelsesudvalg, som typisk består af en chef og en eller flere medarbejdere fra det kontor eller den afdeling, hvor du søger jobbet. I nogle tilfælde vil der være tillidsrepræsentant med til samtalen. Vi oplyser dig om, hvem der sidder i ansættelsesudvalget i forbindelse med indkaldelsen til samtalen. Samtalen varer typisk 30-45 minutter.

Ansættelsesudvalget kan i visse tilfælde beslutte at inddrage cases/tests og/eller indkalde nogle kandidater til en 2. samtale. Det vil som oftest fremgå af stillingsopslaget.

Hvis vi efter samtalen vurderer, at din profil er den mest kvalificerede til stillingen, tilbyder vi dig jobbet. Vi oplyser altid kontaktinformationer på relevante tillidsrepræsentanter, såfremt du ønsker faglig sparring vedr. løn og ansættelsesvilkår. Når vi har indgået en aftale, vil du efter nogle uger modtage din ansættelseskontrakt.

Det er vigtigt for os at byde vores nye medarbejdere velkommen i ministeriet på bedst mulig vis. Inden din første arbejdsdag modtager du en velkomstmail, der giver dig mulighed for at få et indblik i ministeriet som arbejdsplads. I din første tid i ministeriet vil der være en række introduktionsaktiviteter, blandt andet koncernfælles introduktionsdag, deltagelse i netværk for nye medarbejdere og introduktionskurser – alt sammen for, at du får den bedste start i ministeriet.

 

Sidst opdateret: 22. marts 2023