Hop til indhold

Formål

Formålet med FVU er at forbedre og supplere voksnes grundlæggende færdigheder med henblik på videre uddannelse og på at styrke deres forudsætninger for aktiv medvirken i alle sider af samfundslivet.

Målgruppe

Målgruppen for FVU er voksne over 25 år, som har forudsætninger for at følge undervisningen med udbytte. Det vil typisk være kortuddannede voksne, der vil forbedre deres muligheder for at tage en uddannelse eller har brug for færdigheder, de kan bruge på jobbet eller i hverdagslivet. FVU-start er målrettet tosprogede voksne.

Læs mere om de specifikke krav under "Adgangskrav og optagelse".

Indhold

FVU består af 5 forskellige tilbud, FVU-start, FVU-dansk, FVU-matematik, FVU-digital og FVU-engelsk. Med undtagelsen af FVU-start er fagene trindelt, og de øverste trin tilsigter at føre de konkrete færdigheder op til folkeskolens 9. klasse. Undervisningens enkelte trin kan afsluttes med standpunktsbedømmelse eller prøve.

FVU-start er et tilbud til voksne med dansk som andetsprog, der vil styrke deres færdigheder i dansk for at kunne deltage i FVU-matematik eller FVU-dansk.

Læs mere om de enkelte fag under "Indhold og fag".

 
Sidst opdateret: 9. januar 2024