Hop til indhold

AMU tages som korte kurser fx på erhvervsskoler og visse private køreskoler.  Kurserne kan gennem-føres på mange måder, blandt andet digitalt.

Se mulighederne ved tilmelding (voksenuddannelse.dk)

På kurser i AMU lærer man viden og færdigheder, der kan bruges til at løse nye arbejdsopgaver på ens arbejdsplads eller i et nyt job. Et AMU-kursus er rettet mod et bestemt fagområde, f.eks. trans-portområdet, rengøringsområdet eller kontorområdet. Kurserne er indrettet, så både beskæftigede og ledige kan deltage. AMU har også kurser til flygtninge og indvandrere.

Det danske arbejdsmarked udvikler sig hele tiden, og kravene til, hvad man skal kunne, ændres derfor også.. AMU-kurser bidrager til, at man følge med.

Alle arbejdsmarkedsuddannelser er anerkendte og kompetencegivende. Hvis man tager en erhvervs-uddannelse, kan der derfor være mulighed for at tage erhvervsuddannelsen på kortere tid, hvis man i forvejen har bestået bestemte AMU-kurser.

Hos uddannelsesinstitutioner, der tilbyder AMU-kurser, kan man også få lavet en IKV: Individuel kom-petencevurdering. IKV er en vurdering af, hvilke kompetencer, man har. Det gælder både dem, man har fra kurser og uddannelse, og dem man har andre steder fra, f.eks. erfaring fra arbejde. Efter en IKV får man bevis for de kompetencer, man har. Beviset gør det lettere bagefter at vælge den uddannelse eller de kurser, der passer til ens behov. Beviset kan også give mulighed for at tage en uddannelse eller et kursus på kortere tid end normalt.

Læs mere om individuel kompetencevurdering (IKV)

Arbejdsmarkedsuddannelserne udvikles og godkendes i et tæt samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter og Børne- og Undervisningsministeriet.

Sidst opdateret: 23. september 2024